Hjem | Om firmaet | Innhold | Kontakt | English

TLA Consulting
Pb 364
1702 Sarpsborg
Mob 95776642
tr-lan-a@online.no

Lærlinger får internasjonale erfaringer

Haram videregående skole i Brattvåg, Møre og Romsdal, og Instituto Tecnico Industriale "Arturo Malignani" i Udine i Frioli-Venezia Giulia regionen, nordøst i Italia, har i flere år utvekslet lærlinger gjennom mobilitetsprosjekter innenfor EUs Leonardo da Vinci-program - "EuroShip I, II og III". 10-12 norske elever får hvert år 3 ukers praksisophold ved bedrifter i Udine. Et tilsvarende antall italienske elever jobber ved bedrifter i Brattvåg (Rolls-Royce, Aker Yards m.fl.). Under oppholdet bor elevene hos vertsfamlier og får et inntrykk av hverdagslivet. Bakgrunnen for EuroShip var at de samme skolene tidligere hadde samarbeidet i et Comenius-prosjekt.

Regionen Frioli har et maritimt industrimiljø som i stor grad ligner på det som finnes i Møre og Romsdal. Studentene få dermed mer innsikt i denne industriens rammevilkår og forutsetninger, noe som er viktig for å kunne takle økende internasjonalisering og konkurranse.

Leonardo de Vinci og Comenius er delprogram innenfor Lifelong Learning Programme (LLP). Det første gjelder yrkesrettet opplæring og skal styrke konkurransedyktigheten til det europeiske arbeidsmarkedet gjennom å gi arbeidstakere nye ferdigheter, kunnskaper og kvalifiksjoner. Comenius støtter europeisk skolesamarbeid.


20.05.2010