Hjem | Om firmaet | Innhold | Kontakt | English

TLA Consulting
Pb 364
1702 Sarpsborg
Mob 95776642
tr-lan-a@online.no

Felles guide for forskningsstøtte

EUs støtte til forskning og innovasjon kommer i stor grad fra 7. rammeprogram, strukturfondene og CIP. Kommisjonen mener synergieffekter kan oppnås hvis de som jobber med eller får støtte fra programmene er bedre kjent med alle tre finansieringskildene. Den har derfor laget utkast til en felles guide med sjekkliste og resultatskjema.

Guiden gir informasjon om hver av finansieringskildene, og redegjør for hvordan disse kan kombineres. Det skilles mellom dobbeltfinansiering (aldri !), medfinansiering (sjelden aktuelt) og komplementær finansiering (her ligger mulighetene). Komplementær finansiering vil si at separate, men relaterte tiltak kan finansieres fra hver sin kilde (guiden gir eksempler). Behovet for at berørte nasjonale og regionale myndigheter styrker koordineringen både på tvers og vertikalt påpekes. Det vises til flere gunstige forutsetninger for å få dette til: felles programperiode 2007-2013 for 7. rammeprogram, strukturfondene og CIP; strukturfondene gir økt oppmerksomhet til forskning og innovasjon; 7. rammeprogram og CIP legger økt vekt på det regionale nivå; operasjonelle programmer under strukturfondene er blitt mer strategiske - med større muligheter for tilpasninger; mm.

Sjekklisten inneholder 6 spørsmål som skal hjelpe myndigheter, bedrifter, organisasjoner og andre aktører å finne fram til hvilke støttemuligheter som kan være aktuelle.

Resultatskjema brukes til å notere svar på spørsmålene i sjekklisten, og gir oversikt over hvilke muligheter som eventuelt finnes.

Kilde: European Commission - CORDIS

Se også Bedre koordinert forskning og regionalpolitikk