Hjem | Om firmaet | Innhold | Kontakt | English

TLA Consulting
Pb 364
1702 Sarpsborg
Mob 95776642
tr-lan-a@online.no

Tid for kapitalisering

Resultater fra regionale utviklingsprosjekter kan ofte utnyttes langt bedre enn det som har blitt gjort. Dette gjelder både for prosjektdeltakere og andre. EU ønsker derfor en "kapitalisering" av potensialet - dvs innsamling, analyse, spredning og overføring av gode erfaringer.

De interregionale programmene Interreg IVC (mer effektiv regionalpolitikk) og Urbact II (byutvikling) vil være viktige instrumenter for kapitaliseringen. Flere tiltak blir gjennomført.

For det første tilbyr disse programmene, som hittil i stor grad har vært rettet mot erfaringsutveksling og god praksis, nå også støtte til kapitalisering. Målet er at gode erfaringer skal bli overført til regionale mainstream-program (Convergence, Regional Competitiveness and Employment og European Territoriell Cooperation programmer). Det vil derfor være viktig med deltakelse fra ansvarlige for gjennomføringen av mainstream-programmer og at det utarbeides aksjonsplaner som viser hvordan overføringen til disse programmene skal skje.

For det andre er programmenes kapitaliseringsstøtte koblet til kommisjonens initiativ Regions for Economic Change. Dette inneholder også 30 prioriterte tema som regionale aktører oppmuntres til å jobbe med. I prosjektsøknaden vil man da kunne si seg interessert i et "fast-track" opplegg - dvs en arbeidsform der kommisjonen gir tilleggsassistanse og bidrar med ekspertise i prosjektet. Fast-track søkes altså ikke direkte, men kan eventuelt gis som et tilbud fra kommisjonen til et prosjekt som har sagt seg interessert. Regions for Economic Change inneholder ellers årlige konferanser med utdeling av priser til innovative prosjekter ("RegioStars").