Hjem | Om firmaet | Innhold | Kontakt | English

TLA Consulting
Pb 364
1702 Sarpsborg
Mob 95776642
tr-lan-a@online.no

Bedrifter og organisasjoner må med

EUs programmer for forskning og regional utvikling henvender seg til en rekke forskjellige aktører. Dersom deltakelse eller aktørfordeling ikke er tilfredsstillende, blir det gjort tilpassinger. For perioden 2007-2013 gjelder bl.a. følgende for bedrifter og organisasjoner:

SMBer er viktige i oppfølgingen av Lisboa-strategien for økonomisk vekst og sysselsetting. Deltakelse fra disse bedriftene fokuseres i forskningsprogrammene, og medfinansieringen er bedre enn før. Rammeprogrammet legger også opp til økt deltakelse fra frivillige organisasjoner. Målet er å involvere disse sterkere i forskningssammenheng. De kan gjennom programmene få utført forskning som skal bidra til offentlig debatt.

Ved EU-støtte til regionale utviklingsprosjekter godtas bare offentlige midler som medfinansiering. Offentlige instanser er derfor nødvendige partnere i et prosjekt. Bedrifter kan normalt heller ikke motta støtte. Imidlertid vektlegger programmene det regionale partnerskapets betydning, og organisasjoner og private vil kunne være viktige medspillere i prosjektene. Ved bedømmelsen av prosjektsøknader vil dette bli vurdert. Organisasjoner og private virksomheter som deltar vil kunne få utbytte i form av tilgang til verdifull kompetanse og styrking av nettverk, kontakter og markedsføring.